De technische vrouwen van de toekomst!

Tijdens GIRLSDAY 2018 heeft Scheer & Foppen Installatietechniek kennis gemaakt met de technische vrouwen van de toekomst! Voor het eerst deden wij mee aan dit landelijk initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met de techniek.

16 leerlingen uit mavo twee van het RSG Slingerbos in Harderwijk werden verrast door dagelijkse technische informatie zoals warmte, licht en interessante doe-activiteiten.

De doe-activiteiten bestonden uit ‘kleine werkzaamheden’. Zo werden leidingen geperst en op maat gesneden. Er waren leerlingen die nog nooit een accuboormachine in de handen hadden gehad en met enige moeite een schroef in een houten balk draaide. De activiteit met de zenuwspiraal zorgde ervoor dat de leerlingen heel stil en geconcentreerd aan de slag gingen. De uitleg over de tekeningen, die Martina als werkvoorbereider maakt, was verrassend. Het moderne tekenprogramma waarmee de leerlingen zelf hun naam mochten schrijven was iets lastiger dan verwacht, alhoewel ze het allemaal erg snel oppakten! Saai was het tekenen zeker niet.

Maar de leukste activiteit was toch zeker met de hoogwerker omhoog! Ondanks enige hoogtevrees gingen alle 16 leerlingen inclusief docenten naar boven om over Harderwijk heen te kijken. Feedback die wij ontvingen over deze dag was dat de leerlingen een beter beeld hadden gekregen over de techniek en wat de techniek allemaal te bieden heeft. Want zo snel komen de leerlingen hiermee niet in aanraking. Enthousiast gemaakt over de techniek en met een goodiebag gingen de leerlingen weer richting school!