SFI gaat samen met Vattenfall InCharge Noord Nederland van laadpalen voorzien

Scheer & Foppen Installatietechniek en Vattenfall InCharge zijn een samenwerking aangegaan voor het installeren van particuliere en zakelijke laadpalen voor elektrische voertuigen in Noord-Nederland. De komende twee jaar, met een maximale verlenging naar zeven jaar, zullen daar binnen deze samenwerking ongeveer tweeduizend laadpalen per jaar worden geïnstalleerd. Voor beide organisaties is dit één van de activiteiten die bijdragen aan hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Enorme laadbehoefte

Elke nieuw verkochte auto is in 2030 emissieloos. Dat is de ambitie van het nationaal Klimaatakkoord. Naar verwachting zijn er dan in Nederland bijna twee miljoen elektrische auto’s. En deze auto’s moeten allemaal worden opgeladen. Bij een (semi)publiek laadpunt, bij de zaak, of thuis.

In perspectief; het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland was per 31 januari 2023 334.186 en er reden 192.247 plug-in hybride elektrische auto’s.

De toename van het aantal elektrische auto’s en de bijbehorende laadbehoefte is de komende jaren dus enorm.

Laadpalen voor de particuliere en zakelijke markt

Afbeelding-regio-laadpalen-SFI-VattenfallIn de regio Noord (met daarin de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland, het oranje deel in het kaartje) zijn de laadpaalspecialisten van Scheer & Foppen Installatietechniek nu op drie fronten aan de slag.

Er worden laadpalen geïnstalleerd die door particulieren zijn aangevraagd bij Vattenfall InCharge.

Ook worden er laadpalen bij bedrijven geplaatst. Deze worden vaak vanuit een energiecontract aangevraagd.

En tot slot zijn er nog de zakelijke laadpalen die niet vanuit een energiecontract worden aangevraagd bij Vattenfall InCharge. Ook die worden geïnstalleerd door Scheer & Foppen Installatietechniek.

Trots

Deze nieuwe samenwerking is ontstaan uit een door Vattenfall uitgeschreven tender die door Scheer & Foppen Installatietechniek is gewonnen. Het installeren van laadpalen was al langer een activiteit van de afdeling Projects en deze opdracht is hierop uitbreiding om trots op te zijn. Bovendien is Scheer & Foppen blij dat zij hiermee weer een extra steentje bijdragen aan een duurzamere samenleving.