Het Vertrouwde Dorp is voor mensen met dementie een hoogwaardig, eigentijds en onderscheidend alternatief voor het verpleeghuis. Het is een particulier initiatief van Johanna en Theo Castrop. Zij hebben hiermee hun droom om een eigen woonzorglocatie, waar ouderen met een vorm van dementie zo gewoon mogelijk kunnen wonen en waardig kunnen leven, verwezenlijkt.

De uitdaging

Sinds 2018 zijn wij al betrokken bij de ontwikkeling van dit bijzondere woongebouw. Duurzaamheid, comfort en veiligheid voor de bewoners staat hierbij voorop. En dat bracht een paar uitdagingen met zich mee.

Harm van Haaften, manager projecten bij SFI, hierover: “Een van de uitdagingen was hoe het juiste comfort te creëren in de dorpstuin. Een andere uitdaging was de bereikbaarheid van de appartementen voor de verschillende installatietechnische voorzieningen. De 31 appartementen zijn rondom een vide gebouwd, het ‘dorpsplein’. En dit dorpsplein ligt op het zand, eronder zit geen kruipruimte. We konden niet even onder het dorsplein door naar de overkant of zo. Makkelijk kon het niet, maar natuurlijk hebben we het opgelost.”

Het Resultaat

Dankzij de inzet van medewerkers, het doeltreffende ontwerp en inrichting van het woon-zorgcomplex biedt Het Vertrouwde Dorp een veilige woon- en leefomgeving. Ook de voorzieningen van SFI dragen hieraan bij.

Van Haaften: “Natuurlijk draagt een gezond klimaat in de woonzorglocatie bij aan een gezondheid en veiligheid, maar we hadden ook te maken met praktischer zaken. Denk bijvoorbeeld aan een temperatuurbeveiliging op de kranen. Zowel Estea, de zorgvastgoedorganisatie die eigenaar is van het pand, als Johanna en Theo Castrop hebben veel kennis en ervaring op het gebied van een veilige woon- en leefomgeving voor de doelgroep. Alles is geïnstalleerd volgens hun wensen en eisen.”

Het Vertrouwde Dorp Scheer en Foppen

Omschrijving project

Uitgevoerd werk: elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor een woonzorgvoorziening

Locatie: Houten

Marktsegment: Gezondheidszorg

Oplevering: mei 2022

1/

Onze opdrachtgever

Groothuis Bouwgroep is partner bij het ontwikkelen, bouwen en beheren van vastgoed. Gedurende het gehele proces zijn zij aanspreekpunt én sparringpartner.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.