Situatie

De gemeente Zeewolde wil graag een groene gemeente zijn en werkt met allerlei initiatieven aan het doel ‘een groen en klimaatadaptief Zeewolde’. Zo heeft zij vorig jaar bewoners geholpen bij de aanleg van geveltuintjes door een tegeltaxi ‘gewipte’ tegels op te laten halen en heeft zij in samenwerking met Woningbouwvereniging Woonpalet ook een geveltuin aangelegd aan het Flevoplein.

Dit past ook in de prestatieafspraken die Huurdersbelangen Zeewolde, Gemeente Zeewolde en Woonpalet in december 2021 ondertekenden. Hierin staan een aantal afspraken. Eén daarvan is: Gemeente en Woonpalet zien een gezamenlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot klimaat, zoals hittestress tegengaan en hevige regenval opvangen.

Boudewijn Veenhuizen, Manager Service en Onderhoud bij Scheer en Foppen Installatietechniek: “In die verantwoordelijkheid met betrekking tot klimaat wil Woonpalet graag een aanjager zijn. Daarom, en door de verplichting die eraan zit te komen, heeft zij ons ook de opdracht gegeven om meer 200 woningen te verduurzamen met warmtepompen”.

Het project

Veenhuizen: “Met onze elektriciens en (warmtepomp)monteurs werken we ook dit jaar nog een periode aan het installeren van de hybride warmtepompen. De grootste uitdaging is de continuïteit. Die wordt beïnvloed door de beschikbaarheid/leverzekerheid van materialen.

De woningen zijn al voorzien van 8 zonnepanelen. Die compenseren het stroomverbruik van de warmtepomp. Zo realiseren we een minimale besparing op gas van 60%.”

Daarnaast worden de woningen voorzien van een nieuwe, energiezuinige, ventilatiebox en wordt de bewoners de mogelijkheid geboden om elektrisch te gaan koken. “Dan zijn ze helemaal van het gas af”, zegt Veenhuizen, die ook vertelt dat Woonpalet bovendien met een speciale actie 10 woningen ‘all electric’ wil maken.

Woonpalet Zeewolde Scheer en Foppen Installatietechniek kleiner

Omschrijving project

Uitgevoerd werk
Het installeren van hybride warmtepompen in 200 woningen, bovenop 8 zonnepanelen en een nieuwe, energiezuinige ventilatiebox

Locatie
Zeewolde

Marktsegment
Woningbouw

Oplevering
Najaar 2023

1/

Onze opdrachtgever

Woonpalet is dé woningcorporatie van Zeewolde en beheert 2.000 huurwoningen. Het aanbod varieert van jongerenwoningen tot seniorenwoningen en van eengezinswoningen tot appartementen.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.