Almere Duin wordt een prachtige nieuwe woonwijk aan het IJmeer. De wijk krijgt een eigen strand, veel voorzieningen in ‘de Duinhal’ en er worden veel moderne, duurzame woongebouwen/appartementencomplexen gebouwd.

Zeecontainer met volledig warmteoverdrachtstation

Zo wordt er ook aan de Zeeduinweg gebouwd. Sietse den Haan, projectleider bij SFI: “Aan de Zeeduinweg in Almere, maar ook aan de Elzenhagensingel in Amsterdam, hebben we een zeecontainer geplaatst met daarin een volledig warmteoverdrachtstation. Soms moeten we dat zo doen omdat een project bijvoorbeeld in fasen wordt opgeleverd, er al tijdens de bouw bouwwarmte nodig is en de regelruimte er nog niet is.”

Uitdagingen

Wie denkt dat dit een ‘quick-fix’ is, heeft het mis. Deze zeecontainers zijn speciaal ontworpen en aangepast op hun nieuwe functie.

Den Haan: “Zo wordt er een loopdeur in de zijkant van de container geplaatst en worden er op verschillende plaatsen in de container doorvoeren voor leidingen gemaakt. Op zo’n manier dat hoe je de container ook neerzet, de leidingen er aan de juiste kant doorheen kunnen. Wij geven de specificaties door en de leverancier past de container aan. Daarna installeren wij de volledige WOS-installatie in de container en zorgen we ervoor dat er verwarmd kan worden.

Dit alles gebeurt altijd op dezelfde manier, zodat we monteurs goed kunnen scholen voor het onderhoud en er daarbij geen verrassingen kunnen zijn.”

Resultaat

Onlangs is de container geplaatst aan de Zeeduinweg in Almere, voorlopig voor drie jaar. Er kan dus worden doorgebouwd en de eerste bewoners hebben straks verwarming en warm tapwater.

Warmte uit een zeecontainer Scheer en Foppen Installatietechniek

Omschrijving project

Uitgevoerd werk: het installeren van een warmteoverdrachtstation in een speciaal daarvoor bestemde zeecontainer. Aansluiting van deze unit op stadsverwarming bij de Zeeduinweg in Almere.

Locatie: Almere

Marktsegment: Stadsverwarming

Oplevering: najaar 2022

1/

Onze opdrachtgever

Energieleverancier Vattenfall levert energie aan 2 miljoen mensen in Nederland. Daarnaast heeft zij voor grootzakelijke, zzp en mkb klanten specifieke oplossingen.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.