In Enschede is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het warmtenet. Bestaande netten zijn bijvoorbeeld aan elkaar verbonden. Er wordt aan meer dan 9.000 huishoudens en 150 zakelijke klanten geleverd, in verschillende wijken en bedrijventerreinen. Hier zit nog steeds groei in en zo is Het Bruningmeyer ook aangesloten op stadsverwarming. Onze opdrachtgever Ennatuurlijk werkt in Enschede samen met afvalenergiebedrijf Twence.

De uitdaging

Enrico de Boer, projectleider bij Scheer en Foppen Installatietechniek: “We zijn begonnen in de parkeergarage. Vanuit de parkeergarage hebben het leidingwerktracé door het hele gebouw aangelegd, naar de 42 appartementen. Daar hebben we de stadverwarming units aangesloten op stadsverwarming.

Dit project verliep heel voorspoedig, maar je loopt altijd wel ergens tegenaan. Zo kan het zijn dat stijgleidingen niet soepel door het beton kunnen, of dat er door een misverstand iets in het tracé moet worden aangepast. Dat weten we en daar zijn we op voorbereid, samen met opdrachtgever en aannemer lukt het ons om dit soort zaken soepel op te lossen.”

Resultaat

Inmiddels is Het Bruningmeyer opgeleverd en genieten de eerste bewoners van het warme water dat door de leidingen van Scheer en Foppen Installatietechniek hun appartement binnenkomt. Aangezien het hartje zomer is zal het nog wel even duren voordat de verwarming aangaat, maar ook dat is geregeld.

Bruningmeyer enschede pand

Omschrijving project

Uitgevoerd werk: Inpandig leidingwerk, aansluiten 42 appartementen op stadsverwarming

Locatie: Enschede

Marktsegment: Stadsverwarming

Oplevering: juni 2022

1/

Onze opdrachtgever

Ennatuurlijk helpt bij het verduurzamen van Nederland. Met energie uit de buurt, voor de buurt. Comfortabel, betaalbaar én vertrouwd.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.