Op IJburg in Amsterdam is een bijzonder appartementencomplex gebouwd: ‘Jonas’. Het heeft 83 koopwoningen variërend van studio’s, villa’s, appartementen en duplexwoningen. Daarnaast zijn er 190 huurappartementen. Wonen in Jonas’ wordt volgens jonasijburg.nl een nieuwe manier van wonen. Bewust duurzaam, met de service van een hotel. Logeerkamers voor gasten, een huiskamer met een koffiebar, een dakstrand, deelauto’s en een inpandige filmkamer. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Stadsverwarming

Een belangrijk uitgangspunt voor het duurzame ontwerp van Jonas’ was energie-efficiëntie, een goede balans tussen energiegebruik en wooncomfort. Dit wordt gerealiseerd door het zes etages tellende gebouw te verwarmen met stadsverwarming en het met een koudebron te koelen.

Sietse dan Haan, projectleider bij SFI: “Voor Jonas’ hebben we zowel de warmte- als de koude installaties geïnstalleerd. Het warmteoverdrachtstation (WOS) voor de stadsverwarming, inclusief warm tapwater en het koudeoverdrachtstation (KOS) zijn door onze zusterorganisatie Que-Tech geleverd en geïnstalleerd. De IWAS, het indirecte warmteafleverstation, is door een derde partij geleverd, maar ook door ons geplaatst.”

Uitdaging

De werkzaamheden voor Jonas’ zijn heel soepel verlopen. En ook dit project had een eigen unieke uitdaging. Den Haan: “De uitdaging bij Jonas’ was dat alle installaties in één ruimte moesten worden geïnstalleerd. Het komt niet vaak voor dat zowel de installaties van de opwekkant (WKO) als de overdracht in één ruimte geplaatst worden. Die uitdagingen maken het werk leuk en het is natuurlijk weer gelukt. “

Resultaat

Inmiddels is het warmtestation in bedrijf genomen. Eind dit jaar worden de woningen opgeleverd en kunnen de nieuwe bewoners bijzonder gaan wonen in duurzame woningen in een duurzaam gebouw.

Omschrijving project

Uitgevoerd werk: Leveren en monteren van warmte- en koude-installaties

Locatie: IJburg, Amsterdam

Marktsegment: stadsverwarming

Oplevering: najaar 2022

1/

Onze opdrachtgever

Energieleverancier Vattenfall levert energie aan 2 miljoen mensen in Nederland. Daarnaast heeft zij voor grootzakelijke, zzp en mkb klanten specifieke oplossingen.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.