Situatie

Dat Terrazzo voor kwaliteit staat zie je duidelijk terug in de woningen, in het materiaalgebruik en het afwerkingsniveau. Daarnaast is wonen in Terrazzo ook ‘duurzaam wonen’. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de duurzaamheidsprestaties.

De centrale voorzieningen worden van energie voorzien door zonnepanelen en de gevels, begane grond en de daken zijn geïsoleerd volgens de actuele eisen en normen. Verder is Terrazzo aangesloten op een warmte-koude-opslag-systeem (WKO) dat zowel verwarmt als het koud is als koelt als het warmer is.

Voor de WKO heeft Scheer en Foppen Installatietechniek (SFI) al het inpandige leidingwerk geleverd en gemonteerd, de warmte afleversets in de woningen gemonteerd en aangesloten op warmte en koude. Dat is uitstekend verlopen, maar was desondanks nog best een uitdaging, vertelt Gerlof Kwakkel, projectleider stadsverwarming bij SFI.

De uitdaging

Gerlof: “De uitdaging zit ‘m vaak in het leidingtracé. Dat was ook hier het geval. Dus hoe en waar laat je alle leidingen lopen zodat je alle woningen uiteindelijk van warmte en koude kan voorzien?

In dit geval werkten we vanuit de parkeerkelder. Er moest wat bouwkundig-/constructiewerk aan te pas komen om het tracé naar een schacht te leiden. In de parkeerkelder mag je namelijk ook niet lager komen dan 2,10 meter.”

Resultaat

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het eerste gebouw afgerond. De woningen, die binnenkort worden opgeleverd aan de bewoners, kunnen nu worden verwarmd en gekoeld door de vloer en zijn voorzien van warm tapwater.

Artist Impression Terrazzo Den Bosch Scheer en Foppen INstallatietechniek

Omschrijving project

Uitgevoerd werk
levering en montage van inpandig leidingwerk en het monteren en aansluiten van warmte afleversets in alle woningen van ‘Terrazzo’ in Den Bosch.

Locatie
Den Bosch

Marktsegment
Stadsverwarming

Oplevering
Voorjaar 2023

1/

Onze opdrachtgever

Ennatuurlijk wil helpen bij het verduurzamen van Nederland. Met energie uit de buurt, voor de buurt. Comfortabel, betaalbaar én vertrouwd.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.