Voor dit nieuw ontwikkelde gebied mochten wij alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties verzorgen.

De opdracht

Tjerk Elzinga, projectleider Service bij Scheer en Foppen Installatietechniek: “rond september 2022 is de aanvraag binnen gekomen en zijn we gaan calculeren. Na het verstrekken van de opdracht zijn we begonnen met de voorbereidingen en in 2023 hebben we vol gas gegeven omdat het park natuurlijk op Goede Vrijdag open zou gaan. Bij de seizoenstart moeten alle grote werkzaamheden voor de schermen op het park afgerond zijn.”

Bij ‘alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties’ kan je je bijvoorbeeld voorstellen dat we in dit gebied de gebouwen en de attracties van elektriciteit, en daar waar nodig van water, hebben voorzien. Van de regelbekabeling naar de achtbaan tot de aansluitingen in de keuken van de horecavoorziening. Maar we hebben daarnaast ook werktuigbouwkundige installatie in de horecavoorziening en toiletgebouw gerealiseerd.

Om je een indruk te geven over de voedingen van alle attracties en voorzieningen: in de hoofdverdeler van het transformatorstation hebben we een vermogensautomaat laten monteren. Vervolgens hebben we door een gestuurde boring een parallelkabel getrokken om de nieuwe onderverdeelkast in het stationsgebouw te voeden. Vanuit deze onderverdeelkast zijn diverse attracties gevoed en de onderverdeler van het horeca- en toilettengebouw gevoed.

De uitdaging

Elzinga: Het is altijd een uitdaging om een project op tijd, volgens planning, af te ronden. We moesten bijvoorbeeld in twee weken tijd de gehele achtbaan bekabelen. Gelukkig hebben wij veel ervaring bij Walibi Holland. Dat heeft zeker bijgedragen aan het succes. Daarbij mag ik ook niet vergeten om onze monteurs ter plekke, en in het bijzonder René van Unen. te noemen. Door hun inzet is het project succesvol en op tijd afgerond.

Resultaat

We zijn er trots op dat we hebben mogen bijdragen aan een dagje plezier voor heel veel mensen. Dat begon op Goede Vrijdag 2023. De website Looopings heeft hier een aantal mooie foto’s van gemaakt.

Bord Walibi Holland Familiegebied

Omschrijving project

Uitgevoerd werk
Elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van attracties en voorzieningen in het nieuwe het nieuwe familiegebied van Walibi Holland.

Locatie
Walibi Holland, Biddinghuizen

Marktsegment
Utiliteit

Oplevering
Q1 2023

1/

Onze opdrachtgever

Walibi Holland is een attractiepark in Biddinghuizen. Het park biedt attracties voor een dag uit voor jong en oud. Daarnaast zijn er overnachtingen mogelijk en organiseert het park evenementen.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.