Kabelshop is een e-commercebedrijf met een webwinkel waar naast allerlei soorten kabels inmiddels ook verrassend veel andere producten kunnen worden gekocht. Zowel door de zakelijke als de particuliere klant. De webshop heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept en is inmiddels al meerdere keren uit haar jasje gegroeid.

Situatie

In 2022 verhuisde Kabelshop.nl naar haar nieuwe distributiecentrum met kantoorruimtes in Almere waar inmiddels alweer twee nieuwe hallen aan worden toegevoegd. Het distributiecentrum is uitgerust met AutoStore, een automatisch opslag- en ophaalsysteem. Dit systeem werkt op een innovatieve manier om de opslagcapaciteit en -dichtheid te verbeteren. In plaats van traditionele magazijnstellingen te gebruiken, worden productbakken direct op elkaar gestapeld in een zeer compact rastersysteem. Orderverzamelrobots halen de productbakken (in totaal 103.000 stuks) over verschillende hoogtes op en kunnen zich zeer snel verplaatsen over meerdere hallen en brengen deze naar een van de 30 carrouselpoorten waar ze voor verzending worden klaargemaakt. Er wordt nu al gesproken om de AutoStore met 70.000 productbakken uit te gaan breiden.

Gerrit Puttenstein, Projectleider bij Scheer & Foppen Installatietechniek: “Voor de Kabelshop hebben we de werktuigkundig installatie in opdracht van Groothuis Bouwgroep gedaan, maar veel groter was de elektrotechnische opdracht die we rechtstreeks voor Kabelshop uitvoerden. Het betreft een enorm distributiecentrum, bestaande uit vier opslaghallen die met elkaar door het AutoStore-systeem worden verbonden. Wij zijn nu vooral in de twee nieuwe hallen actief geweest met de licht- en kracht installaties, verlichting, noodverlichting, kabelgoot tracés en verdeelkasten. ook hebben wij voor het AutoStore systeem alle voedingskabels voor onder andere robotlaadstations en transportbanden aangelegd.

De uitdaging

Puttenstein: “Kabelshop.nl is een 24/7 business, dat moet altijd doorgaan. In de praktijk betekent zoiets dat wij heel flexibel moeten zijn en moeten improviseren. We moeten overal omheen bouwen en werken. De weken voor Black Friday zijn helemaal cruciaal, dat zijn DE weken voor Kabelshop en dan kan er natuurlijk niets stilliggen. Verder zijn we als installateur natuurlijk ook nog eens de laatste schakel in een keten en zijn we afhankelijk van andere partijen voor wanneer wij ons werk kunnen doen. Daar is bijna niet op te plannen.”

Resultaat

“We werken nu aan fase twee en die wordt in september afgerond”, zegt Puttenstein. “Maar dat wil niet zeggen dat we klaar zijn. We zien nu al tekenen van nieuwe initiatieven waarbij we misschien weer betrokken worden. Ik ben vooral trots op de manier waarop we deze opdracht hebben geklaard. Het heeft veel van onze creativiteit en flexibiliteit gevraagd, maar we hebben een prachtig resultaat geboekt terwijl de hele organisatie bleef draaien en de Kabelshop haar klanten op tijd kon blijven bedienen.”

Afbeelding Project Kabelshop Almere

Omschrijving project

Uitgevoerd werk

De aanleg en installatie van alle elektrotechniek in het enorme magazijn van een prijzenwinnend e-commercebedrijf, waaronder het bekabelen van het nieuwe AutoStore-systeem.

Locatie
Almere

Marktsegment
Utiliteit

Oplevering
September 2024

1/

Onze Opdrachtgever

Kabelshop is een e-commercebedrijf met een webwinkel waar naast allerlei soorten kabels inmiddels ook verrassend veel andere producten kunnen worden gekocht.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.