Situatie

De namen van ‘De Gebroeders’ zijn een verwijzing naar de locaties van de twee gebouwen. ‘De Lodewijk’ ligt op de hoek van de Lodewijk Napoleonlaan en de Willemstraat. Dat is het vroegere Vogelzangterrein. ‘De Willem’ staat op de hoek van de Willemstraat en de Gagelstraat. En dat is het voormalige terrein van ‘Van de Ven & Co’.

De appartementen in beide gebouwen zijn voorzien van stadverwarming. De RHT hebben we geïnstalleerd in ‘De Lodewijk’ en die is met terreinleidingen verbonden met ‘De Willem’. Onze RHT pompt het warme water van de stadsverwarming via het door ons aangelegde leidingwerktracé in beide gebouwen omhoog naar de appartementen. Overigens is dat nadat een wisselaar in de RHT het (ontzettend hete) aangeleverde water een geschikte, lagere temperatuur heeft gegeven.

 

De uitdaging

Enrico de Boer, projectleider bij Scheer en Foppen Installatietechniek: “Een goede voorbereiding is het halve werk. En daarom hebben we in dit project ook eigenlijk geen problemen gehad. Alles verliep volgens planning en budget en is bijna opgeleverd. Toch is er altijd wel iéts. En tijdens dit project hadden we te maken met een sterk wisselende personeelsbezetting. Dan is het de uitdaging om op schema te blijven en op een andere manier dezelfde kwaliteit te blijven leveren. Door bijvoorbeeld intern creatief met planningen te zijn en monteurs door te wisselen hebben we het toch maar weer mooi opgelost.”

Resultaat

‘De Gebroeders’ zijn inmiddels opgeleverd en mede dankzij onze RHT en leidingen kunnen de eerste bewoners nu genieten van hun warme douche. En in de winter van een warm appartement. Bewoners tevreden, opdrachtgever tevreden, wij tevreden.

De gebroeders vogelzang pand

Omschrijving project

Uitgevoerd werk: Regelstation Hoge Temperatuur en leidingwerk voor ‘De Gebroeders’ in Eindhoven. De bewoners van twee bij elkaar horende appartementencomplexen, ‘De Willem’ en ‘De Lodewijk’ zijn aangesloten op stadsverwarming.

Locatie: Eindhoven

Marktsegment: Stadsverwarming

Oplevering: september 2022

1/

Onze opdrachtgever

Ennatuurlijk helpt bij het verduurzamen van Nederland. Met energie uit de buurt, voor de buurt. Comfortabel, betaalbaar én vertrouwd.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.