Midden in het centrum van Eindhoven, pal achter het stadion van voetbalclub PSV, heeft SDK Vastgoed het project ‘De Bakermat’ gerealiseerd. Op deze locatie, in 2012 nog door VPRO-programma De Slag uitgeroepen tot op drie na lelijkste plek van Nederland, is een prachtig nieuw appartementencomplex gerealiseerd. Eindhoven is de stad van techniek, kennis en design en dat is wat De Bakermat vertegenwoordigt. Het complex bestaat uit 235 appartementen en 3 commerciële ruimten. Het bestaat uit 3 bouwdelen, waarvan bouwdeel A 30 verdiepingen telt.

Stadsverwarming

De Bakermat wordt aangesloten op het warmtenet in Eindhoven dat de biomassacentrale op Strijp-T als warmtebron heeft.  Het warmtenet wordt beheerd door opdrachtgever Ennatuurlijk.

Gerlof Kwakkel, projectleider stadsverwarming bij SFI: “We hebben bij grote stadsverwarmingpartijen zoals Vattenfall laten zien wat we kunnen. En ook na het winnen van de tender van Ennatuurlijk hebben we nu met hen een prachtige samenwerking. We zijn sterk in onze prijs-kwaliteitverhouding en in het ontzorgen van onze opdrachtgevers.”

Uitdagingen

Ook in dit project waren dit belangrijke punten. Kwakkel: “Net zoals in ieder project kwamen we de nodige uitdagingen tegen. Het meebewegen met de planning van de aannemer bijvoorbeeld, inclusief allerlei zaken die een planning kunnen beïnvloeden. Daar zijn we samen met aannemer SDK Vastgoed weer heel goed uitgekomen. Resulterend in weer een prachtige installatie.

Resultaat

Het resultaat mag er inderdaad zijn: in de technische ruimte van De Bakermat zijn twee systemen gebouwd. Een lagedrukinstallatie voor de appartementen tot 10 hoog en een hogedrukinstallatie voor de appartementen tot wel 30 hoog. In deze technische ruimte zijn ook de elektrische- en regelinstallatie aangebracht. De regeltechniek is op afstand te beheren door de ingebouwde Priva software.

Project Stadsverwarming De Bakermat Eindhoven Scheer en Foppen Installatietechniek

Omschrijving project

Uitgevoerd werk
Leveren en monteren van het inpandig leidingwerk tot in de meterkast van de appartementen en het bedrijfsvaardig opleveren van lage- en hoge druk sets in de technische ruimte.

Locatie
Eindhoven

Marktsegment
Stadsverwarming

Oplevering
mei 2022

1/

Onze opdrachtgever

Warmtebedrijf Ennatuurlijk helpt bij het verduurzamen van Nederland. Met energie uit de buurt, voor de buurt. Comfortabel, betaalbaar én vertrouwd.

Interesse gekregen in onze dienstverlening?

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op.